De Kos, start december 2008

In Indonesië zijn kamers te huur; zo'n kamer heet een Kos.
Het zijn kamers op een familie-erfje. De broer van Kathy had een kamer te huur. Eigenlijk is het een klein huisje met een kleine woonkamer/ keuken, een mandi/ toilet en een slaapkamer. Naast dit huisje was ook nog een kamer leeg.
We zijn wezen kijken en hebben om twee dagen bedenktijd gevraagd.
Ons idee was namelijk om dit huisje en de kamer te huren voor Anna.
Ze zou er dan samen met Agus en Tony kunnen gaan wonen. Na gesprekken met Anna en de moeders van Agus en Tony, en na het nodige rekenwerk, hebben we besloten om er voor te gaan. Het voelt wel als een hele verantwoordelijkheid, maar daarnaast is het ook mooi om iets voor hen te kunnen betekenen.
Het huisje moest natuurlijk ook ingericht worden. Het sponsorgeld liet dit nog niet toe.
We hebben toen met Numan (heeft voor ons privé ook regelmatig meubels gemaakt) een regeling getroffen.
Hij heeft de meubels geleverd tegen zijn inkoopprijs en de betaling hoeft pas in juli 2009 plaats te vinden.
Hij leverde een keukenblok, eethoek, tafels, kasten en een bed. Van het sponsorgeld kochten we nog wat kleine benodigdheden, sommige praktisch noodzakelijke en andere om het huisje gezellig in te richten. Ook Anna had nog wat spulletjes en met de spullen die wij in de loop der jaren in ons vakantiehuisje hadden verzameld, is het een leuk en gezellig huisje geworden. We hebben samen met Anna en Dominggus het huisje ingericht en Tony en Agus mochten pas komen toen alles klaar was. Echt heel leuk om die gezichten te zien!
Zo blij en trots op hun nieuwe huisje.